Smällarens Racingteam

Bilar är vårt stora intresse. Precis som motorsport. Därför kör vi racing och rally. Titta gärna på bilderna från olika tävlingar vi deltagit i!

Smällarens Racingteam rallybilenRallybil

Smällarens Racingteam

Förare: Leif Johansson, Ola Johansson och Vera Johansson
Depåpersonal: Niklas Franzén, Mikael Franzén och Göran Pantzar

Smällarens Racingteam deltar i ERCup. ERCup är en långloppsserie inom banracing. Vanligen genomförs 6 deltävlingar per säsong på racingbanor i södra Sverige. Varje deltävling omfattar 6 timmars köring med förarbyte och tankning. Varje förare får köra maximalt 1,5 timmar åt gången och måste sedan vila i minst 1 timme. Det team som kört flest varv vid målgång efter 6 timmar vinner deltävlingen.

I ERCup finns en särskild klass för framhjulsdrivna bilar som kallas FWD. Eftersom vår racingbil är framhjulsdriven deltar vi i den klassen.

Rally

Förare: Ola Johansson
Kartläsare: Leif Johansson

Vi kör deltävlingar i Asfaltcupen, en rally cup som körs på asfalt. Till höger finns en kalender över de tävlingar under året som vi deltar i. Oftast sker tävlingarna på industriområden eller gamla militäranläggningar. Resultaten från AsfaltCupen finns på webbplatsen resultatservice.

Ola har B förarlicens. Beroende på biltyp sker en indelning i olika klasser. Vi kör i klass 2WD (tvåhjulsdrift), trimmad 2 litersmotor.